Osmifinále play-off (2.část)

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuPlay-off / PNHL

Osmifinále je za námi. Osm nejlepším celků si zahraje ve čtvrtek a v úterý o semifinále. Již jasnou čtveřici doplnili Florida, Minnesota, Toronto a Boston.

 

Florida hrála s Nashvillem. Tomáš s Petrem spolu hrají už celkem pravidelně v play-off. Extrémně dlouhý byl druhý zápas, který se rozhodl až ve třetím prodloužení. Tomáš se dostal do vedení 2:0, ale Petr ve třetím zápase dokázal vyhrát a snížit na 1:2. Celá série skončila 4:1 pro Floridu.

 

Toronto se v nervy drásajicím zápase utkalo s Carolinou. Nesmiřitelní rivalové se snažili soupeře a rozhodčí rozhodit narážkami na hru. Jelikož neznáme vývoj série, tak chybí jen podotknout, že Míra porazil Karla 4:2 na zápasy.

 

Minnesota si poradila s Chicagem 4:1 ná zápasy. Tomáš hrál úplně jinak, než v základní části. Jarda si s tím nakonec poradil a postoupil do čtvrtfinále. Série dopadla stejně jako před dvěma roky, kdy Minnesota vyhrála také 4:1.

 

Sedmý zápas musel rozhodnout v sérii mezi vítězem divize Islanders a Bostonem. Defenzivně vedená série se rozhodla, až v sedmém zápase, kdy se štěstí přiklonilo na hokejku Radka a ten mohl slavit postup přes Marka do čtvrtfinále. Radkovi sedmé zápasy jdou, už před dvěma roky porazil v sedmém zápase Pavla (Colorado) 4:3.

 

Ve čtvrtečním čtvrtfinále se utkají loňstí finalisté Vancouver – St.Louis! Druhým soubojem v konferenci Bobbyho Hulla bude ofenzivní utkání Florida – Toronto. Vítěz druhé konference Dallas bude hrát s Bostonem. Poslední dvojice bude hrát až v úterý Minnesota – Columbus. Zopakují svůj souboj z loňské sezóny, kdy se oba potkali ve stejné fázi a Columbus po vedení 3:0 v sérii se strachoval a vyhrál nakonec 4:3.