Semifinále play-off

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuPlay-off / PNHL

V semifinále play-off na sebe narazili tři vítězové divizí!

 

Vítěz základní části Vancouver Canucks (Petr Honsa) sice vyhrál první zápas proti Floridě Panthers (Tom Vančura), ale pak přišli tři porážky v řadě. Naprosto nečekané. Čtvrtý zápas už mířil do prodloužení, ale v posledních vtěřinách rozhodl z nájezdu Pavel Bure. První možnost ukončit sérii Tom nevyužil, protože Peťa vyhrál, ale hned v dalším zápase vyhrál 7:5 a postoupil do finále. Petr nezíská zlatý hattrick, ten stále drží Jirka Chládek.

 

Vítěz konference Dallas Stars (Vašek Zíka) narazil na Columbus Blue Jackets (Jarda Foltýn jun). V prvních třech zápasech se hrálo prodloužení a v prvních dvou byl úspěšnější Columbus. Jen ve čtvrtém se prodloužení nehrálo a jelikož Vašek prohrál, byl zápas od vyřazení. Kromě pátého zápasu byly všechny velmi ofenzivní, ale pátý zápas dospěl až do pátého prodloužení a věm vyhrál Jarda 1:0. Pro Vaška skončilo první play-off v semifinále.

 

Ve finále se utká pětinásobný vítěz Stanley cupu Tomáš Vančura (Florida Panthers) a „věčný“ čekatel bez triumfu Jaromír Foltýn jun (Columbus Blue Jackets). Tom vyhrál naposledy v roce 2013. O vítězi 31.ročníku se rozhodne 27.6.2019.