15 hráčů se loni stalo hvězdou či superhvězdou (II.)

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuPNHL

Minule jsme si představili prvních pět hráčů, kteří mají nově titul hvězda nebo superhvězda. Dnes si představíme dva hráče z Vancouveru (Erikssona a Hansena) a pojednom z Nashvillu (Rinne), Washingtonu (Bäckström) a Calgary (Johnson). Blíží se také uzávěrka přihlášek pro další ročník PNHL. V tuto chvíli máme dvacet obsazených týmů. Řada lidí, kteří hráli loni ještě nereagovali co s letošní sezónou, tak uvidíme zda se dostaneme na loňské číslo (26 účastníků).

Pekka Rinne (Nashville)
vytvořil Petr Smetana

  • Pekka získal v minulé sezóně Eddie „The Eagle“ Belfour Trophy. To je trofej pro brankáře s nejvyšším % úspěšnosti vychytaných penalt v základní části (musí absolvovat minimálně 5 penalt za sezónu). Právě díky této trofeji se dostal mezi hvězdy a je vysoce pravděpodobné, že se v příští sezóně stane superhvězdou!

 

Loui Eriksson (Vancouver)
vytvořil Petr Honsa

  • Loui se mezi hvězdy dostal stejně jako Pekka, vyhrál totiž jednu z trofejí (Emery Edge Award). Tato trofej se uděluje hráči s nejlepší bilancí plus/mínus. Paradoxně v sezónách 2016 i 2015 byl v této bilanci -1 a -8. Byla to jeho teprve druhá kompletní odehraná sezóna. Letos má na svém kontě jeden jediný trest!

 

Nicklas Bäckström (Washington)
vytvořil Michal Chalupecký

  • V sezónách 2014, 2015 a 2017 vyhrál vždy kanadské bodování ve svém týmu. Jelikož to bylo potřetí tak mu patří titul hvězdy. Dokonce vyhrál vždy ve Washingtonu. Nicklas odehrál v PNHL 5 sezón (celých) a jednou hrát za jiný tým než Capitals. V roce 2011 hrál za Minnesotu. V posledních třech letech dává pravidelně jeden hattrick za sezónu.

 

 Jannik Hansen (Vancouver)
vytvořil Petr Honsa

  • Jannik letos vyhrál třetí Stanley cup a to znamená jediné, vstupenka mezi hvězdy! V roce 2011 vyhrál za Vanouver pod Alexandrovem, 2015 opět Vancouver ale tentokrát pod Petrem Honsou a třetí titul přidal loni kdy vyhrál za Vancouver (Petr Honsa). Jannik byl jeden z mála, kteří loni měli pasivní bilanci v proměněných nájezdech za Canucks.

 

 Chad Johnson (Calgary)
vytvořil Jiří Petřivalský

  • Chad ve své premiérové sezóně v PNHL získal cenu pro nejlepšího brankáře (Vezina trophy). V 58 zápasech měl průměr 2.46 na zápas. Chytal v sedmi zápasech které musely rozhodnout až nájezdy a 6x odešel jako vítěz! Právě díky Chadovi mohlo Calgary dlouho myslet na postup do play-off.